Na 4 porcie hovädzieho na pive potrebujeme:
800 g hovädzia kližka
1 kg cibule
4 strúčiky
500 ml piva Guinness
2 lyžice paradajkového pretlakuhovädzí vývar
hrubo mleté korenie
soľ
150 g masti
Recept na hovädzie s pivom a zemiakovou kašou:
1. Mäso zbavíme tenkej blany na povrchu a nakrájame na väčšie kocky cca 3 × 3 cm.
2. V hrnci so širším dnom roztopíme masť, vložíme nakrájanú cibuľu a na miernom ohni smažíme až do tmavohnedej farby. Pridáme mäso a za občasného premiešania smažíme kým prestane púšťať šťavu. Následne pridáme pretlak, ktorý za stáleho miešania opečieme.
3. Pridáme korenie a vylisovaný cesnak. Postupne prilievame 5 dl vývaru a za občasného miešania vyvaríme. Vývar sa môže pripekať o dno preto dôkladne miešame dno hrnca.
4. Nakoniec zalejeme pivom Guinness (Môžete použiť aj iné čierne pivo, ale Guinness je vhodnejší pre svoju špecifickú chuť), poprípade doplníme vývarom tak, aby bolo mäso zaliate. Osolíme,stiahneme teplotu, zakryjeme pokrývkou a dusíme domäkka. Občas premiešame a podľa potreby podlejeme vývarom.
5. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou pripravenou v pare.
zdroj: youtube.com