Na 4 porcie bravčových opekancov potrebujeme:
800 g bravčového bôčiku (bok)
750 g cibule a 1 cibuľu na špenát
1 cesnak
1 lyžicu paradajkového pretlaku
1 lyžička rasce
hrubo mleté čierne korenie
500 ml ľubovoľného piva
600 g zemiakov typu C
200 g hrubej múky
2 žĺtky
soľ
500 g mrazeného špenátu
50 g masla
muškátový oriešok
100 ml smotany na šľahanie
Recept na bravčové opekance na pive
1. Bravčový bôčik si očistíme od kože, pokrájame na veľké kocky (cca 5 × 5 cm) a vložíme do nádoby na pečenie.
2. Pokrájame 750 g cibuľu na kocky, roztlačíme 5 strúčikov cesnaku a spolu s pretlakom, rascou, čiernym korením a soľou, premiešame s bravčovým bôčikom. Vložíme do predhriatej rúry na 200 ° C.
3. Mäso kontrolujeme a miešame každých 10 minút. Keď zhnedne a pustí tuk, začneme ho po troškách podlievať vodou. Ku koncu pečenia začneme podlievať miesto vody pivom. Pečieme až mäso zmäkne. Cibuľa, šťava z mäsa a pivo by mali vytvoriť hustú omáčku.
Recept na knedľu
1. Uvaríme zemiaky necháme vychladnúť.
2. Nastrúhame zemiaky, zmiešame s 200g hrubej múky a 2 žĺtkami, osolíme a vytvarujeme knedle (s cestom musíme pracovať rýchlo, pretože redne), ktoré varíme v posolenej vode 15 – 20 minút.
Recept na špenát
1. V kastróliku si rozpustíme 50g masla, na ktorom zľahka osmažíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme smotanu na šľahanie a vyvaríme na polovičný objem. Pridáme špenát, štipku muškátového orieška, roztlačený cesnak, biele mleté korenie, soľ a prevaríme.
Na tanier položíme plátky zemiakovej knedle, špenát a nakoniec polejeme výpekom z bravčového mäsa.
Comments
comments