AKOSAROBI

Šunka – recept na kuraciu šunku s olivami

Ingrediencie na šunku:

1 kg kuracích pŕs
50 g vykôstkovaných zelených alebo čiernych olív
18 g kuchynskej soli
4 g mäsiarske nakladacia soliaca zmesi
1 dl vody
4 g cukru múčka

Recept na kuraciu šunku s olivami:

1. Zhruba 2/3 mäsa nakrájajte na malé kúsky cca 2×2 cm, zvyšok mäsa pomeľte v mlynčeku alebo posekajte v mixéri.

2. Pripravte roztok soli, mäsiarskej nakladaciej soliacej zmesi a cukru s 1 dl vody a zmiešajte s nakrájaným mäsom.

3. Mäsovú zmes dôkladne premiešajte v kuchynskom robote najmenej 10 minút, prípadne 20 minút ručne. Pred koncom miešania pridajte olivy.

4. Šunkovar naplňte mäsovou zmesou cca 1 cm pod horný okraj, po vložení každej vrstvy náplň dôkladne stláčajte. Uzavrite, dajte do chladničky a nechajte 48 hodín odležať.

5. Pri dusení šunky postupujte presne podľa návodu na použitie, hotovú dusenú šunku dajte pred porciovaním vždy vychladiť, čerstvá a svieža vydrží v chladničke cca dva dni.

zdroj: youtube.com

Comments

comments