Špargľová sezóna ponúka mnoho možností a inšpirácií na prípravu tejto pochúťky. Šéfkuchár Riccardo Lucque radí, ako si vybrať špargľu a ako spoznať jej čerstvosť.
Špargľa by má mať pevné hlavičky, sito zelenú farbu a stopka by nemala byť drevnatá.
Čím je špargľa tenšia, tým je jemnejšia (a samozrejme chutnejšia, sladšia). Špargľa je čerstvá vtedy, keď stisnete medzi prstami jej spodný koniec a ona vám praskne a vytečie šťava (hlavne tá šťava je dôležitá). čerstvá špargľa vonia mierne sladkasto, hlavičky špargle sú pevné, zatvorené, rezné plochy sú šťavnaté a nemajú zmenenú farbu.
Prečo ju ochutnať
- obsahuje veľa vitamínov, kyseliny listovej, železa, draslíka, stopových prvkov, vlákniny,
- má málo kalórií,
- pomáha odvodňovať,
- má močopudný účinok.
zdroj: YouTube, makro, zeleninari
Comments
comments