AKOSAROBI

Ravioli – špenátové ravioli s ricottou

Suroviny na špenátové ravioli:

400 g hladkej múky
250 g ricotty
100 g listového špenátu
5 lyžíc strúhaného parmezánu (100 g)
3 vajcia
voda
soľ, muškátový oriešok

recept na špenátové ravioli s ricottou:

1. Špenátové listy sparte v osolenej vode, sceďte, vytlačte zvyšnú vodu a nasekajte najemno.

2. V mise premiešajte múku s rozšľahanými vajcami, mierne osoľte, prilejte vodu, pridajte nasekaný špenát a pripravte hladké cesto.

3. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte odpočinúť do chladničky na 1 hodinu.

4. Medzitým pripravte náplň. V mise zmiešajte ricottu, pridajte nastrúhaný parmezán, dochuťte štipkou strúhaného muškátového orieška, soľou a všetko premiešajte.

5. Cesto rozvaľkajte na tenký plát. Na hornú polovicu cesta naneste lyžičkou pripravenú náplň v dostatočných odstupoch a okolo náplne potrite cesto rozšľahaným vajcom.

6. Preložte spodnou polovicou cesta, medzi náplňami zľahka pritlačte a pomocou formičky vykrojte ravioli.

7. Varte v osolenej vode s kvapkou oleja cca 7 minút.

Dobrý tip: podávajte so strúhaným parmezánom

zdroj: youtube.com

Comments

comments