Už ste vyskúšali koláč so zázvorom, čiernym čajom, hruškami a karamelom? Pripravte si ho podľa receptu cukrárky Veroniky Bušovej a netradičná kombinácia chutí vás milo prekvapí!
Celý postup prípravy nájdete tu: https://kuchynalidla.sk/product/obrateny-zazvorovy-kolac-s-hruskami a nezabudnite sa prihlásiť k odberu nášho YouTube kanálu!
NÁKUPNÝ ZOZNAM
Hrušky
4 tvrdšie hrušky
200 ml vody
300 ml bieleho vína
60 g trstinového cukru Belbake
40 g čerstvého zázvoru nakrájaného na kolieska
2 celé škorice Mikado
1 vrecko čierneho čaju
kôra a šťava z 1 citróna
Cesto
100 ml vody
2 vrecká čierneho čaju
150 g hladkej múky Castello
1 lyžička sódy bikarbóny
1lyžičky soli Castello
1 lyžička mletej škorice Mikado
70 g studeného masla Pilos
90 g javorového sirupu McEnnedy
90 g medu Confeira
1 vajíčko
40 g najemno nastrúhaného zázvoru
Karamel
40 g masla Pilos
80 g kryštálového cukru Castello
Na ozdobenie
100 g mascarpone Lovilio
100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
citrónová kôra
–