Jablková torta s karamelovým krémom – Veronika Bušová – recepty kuchynalidla.sk

0
4672

Máte radi kombináciu jabĺk, škorice a karamelu? Ak áno, tento dezert si určite obľúbite! Vyskúšajte šťavnatú jablkovú tortu so slaným karamelom, vafľami a karamelkami podľa receptu Veroniky Bušovej.
Celý postup prípravy nájdete tu: https://kuchynalidla.sk/product/jablkova-torta-s-karamelovym-kremom a nezabudnite sa prihlásiť k odberu nášho YouTube kanálu!

NÁKUPNÝ ZOZNAM
Korpus
150 g masla Pilos
360 g kryštálového cukru Castello
2 vajíčka
1 žĺtok
230 g hladkej múky Castello
1 lyžička mletej škorice Mikado
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička soli Castello
150 ml mlieka Pilos
Plnka
500 g očistených jabĺk (asi 4 ks)
šťava z 1citróna
500 ml jablkovej šťavy Vitafit (100%)
80 g sušených hrozienok Belbake
50 g vanilkového pudingového prášku
50 g kryštálového cukru Castello
1 lyžička mletej škorice Mikado
Karamelová poleva
300 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
300 g kryštálového cukru Castello
1 lyžička soli Castello (alebo podľa chuti)
Karamelový krém
250 g mascarpone Lovilio
250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
½ karamelovej polevy
Na ozdobenie
karamelky a vafle

zdroj: lidl, youtube

Comments

comments