Na 2 porcie marínovanej krkovičky potrebujeme
400g bravčovej krkovičky
1 citrón
3 vetvičky tymiánu
3 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1 dcl hydinového vývaru
200 g zelených celých fazuliek
2 plátky kvalitnej slaniny
slnečnicový olej
Recept na krkovičku v tymianovej marináde s fazuľkami
1. Umyjeme si citrón a z polky opatrne nastrúhame kôru tak, aby sme strúhali iba žltú vrstvu bez bielej časti kôry.
2. Do misky si roztlačíme 2 strúčiky cesnaku, pridáme citrónovú kôru, zopár kvapiek citrónovej šťavy, lístky tymianu a zmiešame s olivovým olejom
3. Krkovičku odkrojíme na cca 2cm hrubé plátky a v marináde dôkladne pováľame. Mäso v chladničke marinujeme aspoň 12 hodín. Krkovičku pred vyprážaním vytiahneme a necháme zohriať na izbovú teplotu.
4. Na rozpálenú panvicu si nalejeme 2 lyžice slnečnicového oleja. Krkovičku osolíme a na panvici zafarbíme z oboch strán dohneda,
5. Mäso podlejeme vývarom, ktorý privedieme k varu. Potom panvicu odstavíme, obrátime krkovičku a necháme odpočívať.
6. Na druhú rozpálenú panvicu, nalejeme 1 lyžicu oleja, na malé kúsky pokrájanú slaninu, 3 celé strúčiky cesnaku. Počkáme kým slaninka pustí tuk a pridáme zelené fazuľky, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Za stáleho miešania fazuľky osmažíme.
7. Na sporák vrátime panvicu s mäsom a privedieme k varu. Mäso vyberieme a vývar na panvičke varíme pokiaľ nebude mať polovičný objem. Odstavíme a primiešame 50g masla.
Tip: Hotové mäso poznáte tak, že je na dotyk mäkké a vnútri ružové
Na tanier položíme fazuľky, potom plátok mäsa a prelejeme omáčkou z panvičky. K jedlu môžeme servírovať zemiakové pyré.
zdroj: youtube.com