Na 6 porcií veľkonočného koláča budeme potrebovať:
1 Cibuľu
450 g Lístkové cesta
80 g Masla
2 kávové lyžičky
Čierne mleté korenie
100 g Syr Eidam tehla 30%
1 kávovú lyžičku soli
4 Vajcia
300 g Mrazeného špenátu
1 kávová lyžička Vody
Recept na veľkonočný slaný koláč z lístkového cesta:
1. Špenát rozmrazíme, prepláchneme a necháme odkvapkať. Na panvici rozpálime 50 g masla, na malé kocky nakrájanú cibuľu opražíme, pridáme špenát, rozklepneme vajcia, osolíme, okoreníme a chvíľku podusíme.
2. Lístkové cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske, na dva pláty podľa veľkosti formy, v ktorej budeme koláč piecť. Formu vymastíme maslom a položíme prvý plát cesta, ktorý tiež potrieme maslom. Naň natrieme špenátovou zmes, posypeme nastrúhaným syrom a priklopíme druhým plátom, potrieme maslom a cesto pokvapkáme vodou, vložíme do predhriatej rúry, kde pečieme približne 30 minút.
3. Upečený koláč vyberieme z rúry, necháme trochu vychladnúť a nakrájame na úhľadné štvorce alebo obdĺžniky.
Poznámka
Použijeme mrazený listový špenát. Koláč podávame teplý alebo studený, ako predkrm k veľkonočným stolu.
zdroj: YouTube, milujivareni
Comments
comments