AKOSAROBI

Veľkonočný koláč – recept na slaný koláč z lístkového cesta

Na 6 porcií veľkonočného koláča budeme potrebovať:

1 Cibuľu
450 g Lístkové cesta
80 g Masla
2 kávové lyžičky
Čierne mleté korenie
100 g Syr Eidam tehla 30%
1 kávovú lyžičku soli
4 Vajcia
300 g Mrazeného špenátu
1 kávová lyžička Vody

Recept na veľkonočný slaný koláč z lístkového cesta:

1. Špenát rozmrazíme, prepláchneme a necháme odkvapkať. Na panvici rozpálime 50 g masla, na malé kocky nakrájanú cibuľu opražíme, pridáme špenát, rozklepneme vajcia, osolíme, okoreníme a chvíľku podusíme.

2. Lístkové cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske, na dva pláty podľa veľkosti formy, v ktorej budeme koláč piecť. Formu vymastíme maslom a položíme prvý plát cesta, ktorý tiež potrieme maslom. Naň natrieme špenátovou zmes, posypeme nastrúhaným syrom a priklopíme druhým plátom, potrieme maslom a cesto pokvapkáme vodou, vložíme do predhriatej rúry, kde pečieme približne 30 minút.

3. Upečený koláč vyberieme z rúry, necháme trochu vychladnúť a nakrájame na úhľadné štvorce alebo obdĺžniky.

Poznámka

Použijeme mrazený listový špenát. Koláč podávame teplý alebo studený, ako predkrm k veľkonočným stolu.

zdroj: YouTube, milujivareni

Comments

comments