HEARTMIX: Forest glade

0
74606

Za zvukov kvapiek rosy sa ponorte do vône ihličia. Vašimi sprievodcami budú zlatisté chute jesene. Čaj sa tu stretáva s grilovanými jablkami a čerstvou rozmarínovou dochuťou borovice – dokonalý drink pre milovníkov horúceho zázvoru.

Ingrediencie:

  • 40 ml TATRATEA 62 % FOREST FRUIT
  • 20 ml sirupu z medu a borovicového ihličia (med, voda, ihličie)
  • 30 ml pyré z grilovaných jabĺk a hrušiek
  • Čerstvá šťava z polovice citróna
  • Zázvorové pivo alebo hruškový mušt alebo cider
  • Zázvor na ozdobu

Recept na Forest glade

  1. Vyrobíme  sirup z borovicového ihličia: Vo vode 5 minút povaríme ihličie. Následne zmiešame s medom v pomere 2:1 (med : voda).
  2. Nakrájame jablká a hrušky a orestujeme na panvici. Vložíme do mixéra, zalejeme trochou vody alebo hruškového džúsu a vyrobíme pyré. Do pohára pridáme ľad, zalejeme TATRATEA a sirup.
  3.  Pridáme pyré, premiešame a zalejeme zázvorovým pivom alebo hruškovým muštom. Naservírujeme do pohára a ozdobíme plátkom zázvoru.

 

TATRATEA HEARTMIX je unikátny projekt, ktorý vzdáva hold umeniu mixológie – ako v barmanstve tak aj hudbe. Spája majstrovstvo svetoznámeho barmana Mariána Bekeho a hudbného génia Jureša Líšku tvoriaceho v rámci projektu Fallgrapp.
Vychutnať si ich môžete v sérii siedmich videí, ktoré sú výsledkom tejto spolupráce.

zdroj: Tatra Tea, youtube

Comments

comments