Na 1 chlieb budeme potrebovať:
3 hrnčeky hladkej múky
1 lyžičku sušeného droždia
2 malé lyžičky soli
1 lyžičku drveného kmínu
1,5dl vody
misu
gumovú stierku
hrnček 250ml
dosku
sklenený pekáč s pokrievkou
Recept na chlieb v klasickej elektrickej rúre
1. Nasypeme do misy a nasucho zamiešame 3 hrnčeky hladkej múky, 1 lyžičku sušeného droždia, 2 malé lyžičky soli, 1 lyžičku drvenej rasce
2. Do zmiešanej zmesi nalejeme 1,5 hrnčeka vody (opatrne prilievajte, radšej hustejšie, lepšie sa s ním potom pracuje). Vznikne trochu nevzhľadné cesto, ktoré prikryjeme utierkou.
3. Cesto necháme odstáť 8 – 12 hodín na teplom mieste.
4. Cesto vyberieme na pomúčenú dosku a gumovou stierkou alebo pomúčenými rukami rozťaháme na placku hrubú cca 2 – 4 cm.
5. Necháme 15min odpočívať. Cesto preložíme na tretiny “zvrchu a zospodu” a na tretiny “zľava a sprava”. Zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme 1 hodinu odpočívať.
6. Pred tým ako začneme piecť chlieb, zapneme rúru na 230° C a necháme nahriať pekáč s pokrievkou. Chlieb preložíme do horúceho pekáča. Ak chcete môžte posypať semienkami.
7. Pečieme 30 min pri 230° C. Potom zložíme pokrievku a chlieb pečieme ešte ďalších 15 min.
Zdroj: Familyzone.sk
Comments
comments