Na rebierka potrebujeme
1 kg bravčových rebier
10 ml paradajkového pretlaku
50 g čerstvého zázvoru
5 lyžíc slnečnicového oleja
5 strúčikov cesnaku
1 chilli papričku (pri pikantnej variante)
4 lyžice sójovej omáčky
6 lyžíc cukru
šťavu z jedného citróna
štipku soli
Recept na bravčové rebierka v sladkej omáčke
1. V miske zmiešame pretlak, nadrobno pokrájaný zázvor, pretlačený cesnak, olej, sójovú omáčku, cukor a citrónovú šťavu. Ingrediencie dôkladne pomiešame. Pokiaľ by bola zmes príliš hustá, môžeme zriediť vodou.
Varianta: Pri chilli variante môžeme pridať do marinády aj pokrájanú chilli papričku bez semienok.
2. Do marinády naložíme rebierka a necháme ich tam aspoň 1 hodinu. Ideálne je nechať ich v chladničke cez noc (Pred pečením ich nechajte zohriať na izbovú teplotu).
3. Rebierka vložíme do nádoby na pečenie s vekom a podlejeme 1dl vody. Rúru ohrejeme na 130 ° C a vložíme prikryté rebierka. Za občasného kontrolovania pečieme prikryté 2 hodiny.
4. Po 2 hodinách veko odkryjeme, teplotu zvýšime na 180 ° C a rebrá necháme zapiecť do hnedej farby – cca 16 minút. Môžeme ich obrátiť a opiecť aj z druhej strany musíme však dať pozor, aby sme ich nespálili.
Rebierka podávame na drevenom lopári s bielym pečivom. Ako prílohu môžete podávať listový šalát, uhorky, horčica, baranie rohy, chren alebo cibuľu.
zdroj: youtube.com