AKOSAROBI

Štedrák – Adriana Poláková – recepty kuchynalidla.sk

Nepoznáte štedrák? Je to tradičný sviatočný koláč z kysnutého cesta plnený lekvárom, makovou, tvarohovou a orechovou plnkou. Pozrite sa, ako ho jednoducho môžete pripraviť.
Celý postup prípravy nájdete tu: http://kuchynalidla.sk/product/stedrak a nezabudnite sa prihlásiť k odberu nášho YouTube kanálu!

NÁKUPNÝ ZOZNAM
Cesto
300 ml vlažného mlieka
1 vanilínový cukor
1 kocka droždia
550 g polohrubej múky
80 g kryštálového cukru Castello
150 g zmäknutého masla
štipka soli Castello
polohrubá múka na vaľkanie cesta
rozpustené maslo na potretie koláča
sušené hrozienka na ozdobenie
Maková plnka
300 g mletého maku Gardis
120 g kryštálového cukru Castello
200 ml horúceho mlieka
kôra z 1 citróna
sneh z 1 bielka
Tvarohová plnka
200 g jemného tvarohu Pilos
80 g práškového cukru Castello
1 vanilkový pudingový prášok
2 žĺtky
1 vanilínový cukor
Lekvárová plnka
5 lyžíc slivkového lekváru Sympathica
1 lyžička mletej škorice Mikado
Orechová plnka
300 g vlašských orechov Alesto Fine
80 g práškového cukru Castello
150 ml horúceho mlieka
1 vanilínový cukor
kôra z 1 citróna
sneh z 1 bielka

Instagram-e – https://instagram.com/lidlsk/
LinkedIn-e –

zdroj: lidl, youtube

Comments

comments