AKOSAROBI

Šalát z cíceru – recept na šalát s cícerom, cuketou a kuracím mäsom

Ingrediencie na šalát z cíceru s kuracím mäsom

200g cíceru
1/2 z červenej a žltej kapie.
1/3 cukety.
1/2 červenú cibuľu
1 kuracie prsíčka
1 cesnak
5 Cherry rajčín
čerstvý tymián
čerstvý koriander
olivový olej
soľ
čierne korenie

Recept na šalát s cícerom, cuketou a kuracím mäsom

1. Cícer varíme cca. 30 minút v posolenej vode. Potom vodu zlejeme, nalejeme novú vodu a cícer varíme ďalšie 2 hodiny. Môžme ho cez noc nechať namočený vo vode, aby sa rýchlejšie uvaril (prípadne môžeme použiť 450g cíceru z plechovky).

Tip: Cícer chutí lepšie pokiaľ z neho po uvarení ošúpeme šupku. Taktiež je dobré cícer ošúpať pokiaľ chceme, aby nám ho zjedli aj deti.

2. Kuracie prsíčka si nakrájame na menšie kúsky osolíme a okoreníme čiernym korením. Na panvicu nalejeme olivový olej, rozpálime ho a restujeme kuracie prsíčka z oboch strán do zlatista.

3. Do panvice postupne pridávame cuketu, potom kapiu, červenú cibuľu, cesnak, pridáme na jemno pokrájaný tymián a chvíľu restujeme.

4. Potom pridáme nesekaný koriander, na polovicu prekrojené rajčiny a prehrejeme.

Šalát obsahuje veľa bielkovín, preto je vhodný aj pre šport a fitness.

 

zdroj: YouTube, milujivareni

Comments

comments