Pudingový koláč – recept na osviežujúci pudingový koláč

0
1391

Suroviny:

5 vajec
250g kryštálového cukru
100ml horúcej vody
100ml oleja
250g polohrubej múky
1 balíček kypriaceho prášku

Suroviny na puding:

1l mlieka
2 balíčky čokoládového pudingu
6 lyžíc kryštálového cukru

Suroviny na šľahačkový krém:

1 smotana na šľahanie
2 lyžice práškového cukru
2 kyslé smotany
kakao na ozdobenie

Recept na pudingový zákusok:

Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej, múku preosiatu s kypriacim práškom a vymiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Podľa návodu pripravíme puding. Do surového cesta lyžicou rozmiešame puding a dáme piecť do vyhriatej rúry na 35 minút pri teplote 170 stupňov Celzia.

Smotanu vyšľaháme, pridáme práškový cukor a došľaháme .

Pochúťkové smotany vymiešame, postupne pridáme do šľahačky a zľahka premiešame.

Na upečené a vychladnuté cesto natrieme šľahačkový krém. Jednotlivé porcie ozdobíme kakaom a lístkom medovky.

Comments

comments